Panourile solare - sfaturi practice

Panourile solare sunt folosite pentru captarea si transformarea energiei solare in energie termica. In ceea ce priveste folosirea acestora, utilizatorul trebuie sa tina seama de o serie de sfaturi practice, care sa asigure buna functionare a panourilor si o viata indelungata pentru acestea. Trebuie realizate o serie de activitati de catre utilizator in ceea ce priveste panourile solare, cum ar fi golirea, verificarea antigelului, instalarea senzorului de temperatura si umplerea.   

Panourile solare se umplu cu agent termic care reprezinta un amestec de apa cu antigel. Proportia dintre apa si antigel este de cele mai multe ori specificata de producatorul antigelului, astfel ca trebuie sa urmezi instructiunile de acolo. Aceste proportii asigura faptul ca panourile nu vor ingheta. Sistemul bazat pe energie solara trebuie umplut si pus in functiune in maxim o saptamana de la instalare, in caz contrar poate exista riscul de deteriorare a garniturilor plane din sistem.

Dincolo de operatiunea de umplere, sistemul trebuie si golit. Aceasta golire se face prima oara inainte de punerea in functiune a sistemului, pentru a fi curatate colectoarele. La patru saptamani dupa ce este pus in functiune, trebuie din nou golit, astfel incat sa se realizeze curatarea finala a sistemului. Golirea se mai face in momentul in care apar defectiuni de functionare. La golire, colectoarele nu trebuie sa fie fierbinti. Se recomanda in general golirea pe perioada diminetii, cand temperatura colectoarelor este mai scazuta.

Antigelul din sistem trebuie verificat in fiecare an, inainte de sezonul rece, in ceea ce priveste concentratia si nivelul PH-ului. Exista un tester de antigel cu ajutorul caruia se stabileste daca acesta trebuie inlocuit. In ceea ce priveste senzorii de temperatura, se recomanda ca toate materialele folosite, si anume senzorul, gelul conductor, cablurile, materialele de etansare si izolatia, sa fie rezistente la temperaturi de pana la 250 de grade Celsius.

Este foarte important ca sticla panourilor sa fie curate, fara praf sau murdarie. Daca sticla este murdara, sistemul nu va mai functiona eficient, deoarece razele solare nu reusesc sa intre si nu sunt captate corespunzator de colectori. Cel putin anual, acestea trebuie curatate. In mentenanta acestora intra si ferirea panourilor de inghet.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.panouri--solare.ro 2019 | ANPC


Panouri solare incalzire - Panouri solare pret, Panouri solare plane, Panouri solare vidate - Panouri solare ieftine