Panouri solare cu tuburi vidate

Panourile solare cu tuburi vidate pot fi montate atat pe acoperisuri inclinate si plate, cat si pe fatade. Se monteaza repede, deoarece unitatile de panouri sunt prefabricate, astfel incat montarea sa fie flexibila. Sunt caracterizate de racorduri simple ale tuburilor de imbinare hidraulica, prin tehnica sistemului de fixare cu inel de strangere. Panourile au latimi diferite, aspect care asigura o flexibilitate sporita. Turul si returul circuitului solar se poate realiza la alegere in partea stanga sau dreapta a panoului.

Tuburile vidate sunt concentrice si sunt realizate din sticla, fiind inchise intr-o parte in emisfera, iar in partea cealalta sunt sudate. Este scos aerul din tuburi, astfel incat spatiul sa fie inchis ermetic. La exterior, aceste tuburi sunt acoperite cu un strat ecologic, din nitrat de aluminiu pulverizat, astfel incat energia sa fie absorbita la capacitate maxima. Tuburile au o geometrie astfel realizata incat puterea sa fie optimizata.

Un avantaj care este extrem de important pentru cei care sunt interesati de aspectul ecologic al unui produs se refera la faptul ca aceste panouri solare sunt complet reciclabile datorita faptului ca materialele componente pot fi refolosite. Tuburile vidate ajuta la scaderea pierderilor de energie termica ale unui panou solar, deoarece in vid nu exista aer care sa transporte caldura pe suprafata absorberului catre tuburile exterioare din sticla, care sunt influentate de conditiile de clima.

Pentru un plus de eficienta, in spatele tuburilor vidate exista o oglinda cu un grad ridicat de reflectorizare, care rezista la intemperii. Avand o geometrie speciala, oglinda sporeste incidenta directa pe absorber a luminii solare directe si difuze, chiar si atunci cand radiatiile au unele dintre cele mai nefavorabile unghiuri. In acest mod creste cantitatea de energie data de un panou solar. Panourile trebuie orientate in orice caz cat mai spre sud posibil, in asa fel incat cantitatea de energie solara absorbita sa fie cat mai mare.

Panourile sunt prevazute cu protectie anti-inghet, care utilizeaza un reglaj de temperatura pe distribuitorul de pe controlorul solar. In momentul in care temperatura scade sub nivelul reglat, este pornita pompa de circulatie. Tuburile vidate nu se deterioreaza in perioadele reci ale anului, iar conductele de apa calda sunt protejate impotriva deteriorarii care poate aparea in momentul in care ar ingheta fluidul din interior. De asemenea, se asigura si protectie la grindina, prin rezistenta la impactul mecanic.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.panouri--solare.ro 2019 | ANPC


Panouri solare incalzire - Panouri solare pret, Panouri solare plane, Panouri solare vidate - Panouri solare ieftine