Intretinerea panourilor solare

Panourile solare reprezinta sisteme menite sa produca electricitate si caldura cu ajutorul energiei solare pe care o capteaza si pe care o transforma ulterior. Acestea sunt formate din celule solare, care au legatura cu alte compartimente ale sistemului, care se ocupa de prelucrare. Aceste panouri sunt instalate de cele mai multe ori pe acoperis, in grupuri de trei sau patru. Pentru a fi sigur ca aceste panouri solare asigura cea mai buna eficienta, ele trebuie intretinute corespunzator.

Din fericire, panourile au nevoie doar de un minim de intretinere. Pompa de caldura este cam singura componenta care este realizata din parti detasabile, iar singurul element care se poate sparge este sticla care acopera panourile. Se recomanda sa iti inspectezi periodic panourile solare instalate. Murdaria, praful sau orice alte elemente straine trebuie inlaturate ori de cate ori sunt depistate.

Unele manuale tehnice specifica de cate ori este nevoie de o mentenanta a acestor panouri solare. Panourile care sunt instalate in medii cu mult praf trebuie curatate mai des. Pentru a elimina murdaria de pe suprafata acestora, poti folosi sapun, apa calda si o carpa moale. Nu trebuie sa lasi zgarieturi sau urme, de aceea curata cu blandete. Pentru a fi sigur ca nu raman urme inestetice de apa pe suprafata acestora, panourile trebuie lasate sa se raceasca pana in momentul in care ajung la temperatura camerei, dupa care se incepe actiunea de curatare.

Atunci cand cureti panourile solare, nu trebuie sa le demontezi. Trebuie insa sa acorzi o mare atentie modului in care ajungi la ele. Se recomanda achizitionarea unui echipament de protectie, cu ajutorul caruia sa fii sigur ca esti in siguranta pe acoperis si ca nu exista riscul sa aluneci atunci cand inspectezi si cureti panourile.

Dincolo de aspectul estetic al curatarii panourilor de praf, este necesara protejarea functionalitatii acestora. Un panou murdar nu va mai avea aceeasi eficienta, deoarece razele soarelui sunt impiedicate sa ajunga acolo unde trebuie pentru a fi captate corespunzator. Astfel, poate scadea randamentul sistemului tau de panouri solare, fara sa iti dai seama de ce. Insa daca ai grija sa mentii in permanenta panourile curate, atunci nu vor exista probleme.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.panouri--solare.ro 2019 | ANPC


Panouri solare incalzire - Panouri solare pret, Panouri solare plane, Panouri solare vidate - Panouri solare ieftine