Atentionari pentru siguranta instalarii

Panourile solare sunt din ce in ce mai folosite, deoarece te ajuta sa economisesti energie si totodata sa ai parte de eficienta dorita atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei si de obtinerea de apa calda menajera. In ceea ce priveste instalarea acestora, cel care se ocupa de acest aspect trebuie sa tina cont de cateva atentionari, in asa fel incat procedura de instalare sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Atunci cand se face instalarea panourilor pe acoperis, se impune folosirea de hamuri de siguranta care au fost testate si certificate de organismele de control certificate. In categoria acestor echipamente intra curelele de siguranta, snururi, legaturi, absorbante de soc si corzi. Hamurile de siguranta trebuie fixate deasupra instalatorilor oriunde este posibil, si trebuie prinse in asa fel incat sa asigure sustinerea unei anumite greutati si sa nu apara posibilitatea de rupere sau desprindere.

Nu trebuie sa se foloseasca scari care nu sunt asigurate impotriva ingroparii, alunecarii sau caderii, deoarece poate aparea riscul de accidente grave. Scarile trebuie sprijinite doar de puncte sigure, iar zona trebuie securizata corespunzator cu cordoane speciale, in asa fel incat sa se semnalizeze faptul ca acolo se lucreaza. Se impune de asemenea ca in momentul in care se fac instalarile sa se poarte neaparat casca de protectie.

In ceea ce priveste cablurile electrice active, care pot fi atinse in timpul procesului de instalare, trebuie sa se tina cont de anumite reguli, in asa fel incat sa se evite eventualele accidente. Aceste cabluri nu trebuie sa aiba tensiune, pe toata durata lucrarilor. Partile active trebuie acoperite sau deconectate. In orice caz este necesar sa se mentina o distanta de siguranta. Contactul cu cablurile electrice care nu sunt deloc protejate poate provoca decesul.

Se impune folosirea ochelarilor de protectie atunci cand se gauresc sau se manevreaza panourile cu tuburi vidate, deoarece exista riscul aparitiei imploziilor. De asemenea trebuie purtata o incaltaminte de protectie atunci cand se realizeaza instalarea. Nu trebuie uitate nici manusile de protectie, cu un material suficient de rezistent incat sa nu se taie atunci cand sunt montate colectoarele.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.panouri--solare.ro 2019 | ANPC


Panouri solare incalzire - Panouri solare pret, Panouri solare plane, Panouri solare vidate - Panouri solare ieftine