Sisteme solare termice - PANOURI SOLARE ACCESORII

Vase de expansiune

Vasele de expansiune compenseaza expansiunile termice ale lichidului din panourile solare. In momentul in care panourile solare nu functineaza aburul impinge in jos lichidul iar vasul de expansiune trebuie sa fie capabil sa primeasca acest volum si sa compenseze dilatatiile termice. Capacitatea vasului de expansiune trebuie aleasa cu mare atentie astfel incat el sa poata sa reziste la temperaturi inalte. la presiuni de pana la 6 - 8 bari.

Mixer temostatic

Panouri solare - Mixer termostatic

 

De obicei pe perioada verii, cand razele de soare sunt mai puternice temperatura apei din boiler creste si pana la 90o. De aceea sistemul solar are nevoie de un mixer termostatic care sa scada temperatura apei din boiler , amestecand continutul boilerului cu apap rece din circuit in timpul alimentarii.

 Daca apar variatii de temperatura trebuie sa existe un raspuns rapid si mixerul trebuie sa fie dotata cu un echipamnent anti-oprire care sa separte fluxul de apap calda din boiler daca debitul de apap rece din retea este intrerupt in amonte.

 

Panouri solare - Supapa motorizata de deviatie

Supapa motorizata de deviatie

Supapa motorizata de deviatie are rolul de a devia apa circuitului sanitar astfel incat cazanul sa se poata integra in sistemul solar. Supapa este comandata de un termostatat sau de unitatea de comanda.

Supapa motorizata de deviatie trebuie sa prezinte rezistenta la temperaturi ridicate si la glicol. In cazul in care supapa ajuta la producerea apei menajere ea trebuie sa indeplineasca unele conditii de igiena.

 

Glicol

Glicolul este utilizat pentru a proteja panoul solar impotriva inghetului si este introdus in tuburile panoului solar intr-un amestec util cu apa. Iar pe perioada verii glicolul este utilizat pentru cresterea punctului de evaporare la temperaturi foarte mari de functionare.

Panouri solare - Glicol Panouri solare - Concentratie amestec glicol/apa Panouri solare - Caracteristica glicol

Schimbatoare externe de caldura

- schimbatoare de caldura cu fascicul de tuburi - principalul plus al acestor schimbatoare este scaderea pierderilor de presiune iar principalul minus este reprezentat de puterea specifica de transmisie foarte mica. Acest tip de schimbatoare de caldura este utilizat cel mai des pentru incalzirea piscinelor

Panouri solare - Schimbatoare de caldura cu fascicul de tuburi

- schimbatoare de caldura in placi - plus al acestor schimbatoare de caldura in placi este puterea specifica de transimisie mare, dimensiunea mica si pretul, iar minusurile sunt pierderile de presiune insemnate, randamentul scazut si riscul de contaminare.

Panouri solare - Schimbatoare de caldura in placi

Supapa de evacuare si dezaerator

Supapa de evacuare
Este realizata din:
- obturator fabricat din cauciuc sitetic
- mecanism - otel inoxidabil
- corpul si capacul din alama sau fonta
- baza si plutitorul realizate din otel inoxidabil

Dezaerator
Dezaeratorul este utilizat pentru evacuarea aerului din instalatie, el poat fi manual sau automat. Dezaeratorul trebuie sa fie foarte rezistent la temperaturi inalte. Dezaeratorul trebuie sa fie dotata cu un dispozitiv de incetinire a lichidului, astfel incat bulelel de aer din portiunea superioara sa fie usor captate , cu o supapa automata si o supapa manuala cu surub combinata cu o supapa de evacuare a aburului.

Panouri solare - Dezaerator

 

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.panouri--solare.ro 2019 | ANPC


Panouri solare incalzire - Panouri solare pret, Panouri solare plane, Panouri solare vidate - Panouri solare ieftine