Alegerea grupului de pompare si calculul pierderilor de presiune

Principalele scheme pentru montarea panourilor solare

In principiu nu exista limite pentru schemele posibile de instalare. Limita este in esenta dictata de centrala electronica care are sarcina de a gestiona sistemul solar si interactiunea sa cu restul instalatiei. In acest document sunt prezentate principalele scheme folosite.

Scheme de baza pentru panourile solare

 

Panouri solare schema de baza- Apa menajera Panouri solare schema de baza - Apa menajera si incalzire Panouri solare schema de baza- Piscina


Realizarea conexiunilor electrice

Sonde de temperatura

Un factor fundamental pentru masurarea corecta a temperaturii este amplasarea exacta a senzorului. Cu alte cuvinte, temperatura indicata de dispozitivul de masurare trebuie sa se apropie cat mai mult posibil de temperatura lichidului de masurat. In acest scop este mai adecvata utilizarea unei sonde de imersie, decat a unei sonde de contact. Daca se utilizeaza sonda de contact, trebuie sa se asigure un bun contact termic si o izolare adecvata. Desigur, trebuie sa va asigurati ca senzorul ales este cel corespunzator (intervale de temperatura, precizia masurarii, stabilitatea si durabilitatea). Un alt factor important care trebuie luat in consideratie este usurinta cu care senzorul poate fi perturbat de undele electromagnetice (cauzate de exemplu de cabluri electrice aflate in apropiere) si de lungimea cablului.
Pozitia sondelor de temperatura este fundamentala.

Panouri solare - Sonda colector solar

Sonda colector solar trebuie conectata obligatoriu la iesirea pentru apa calda a unei serii colectoare.

Panouri solare - sonda boiler solar

Sonda boiler solar trebuie amplasata in punctul cel mai de jos posibil al carcasei, in corespondenta cu serpentina inferioara.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.panouri--solare.ro 2019 | ANPC


Panouri solare incalzire - Panouri solare pret, Panouri solare plane, Panouri solare vidate - Panouri solare ieftine